Znojemské medailonky
Znojemské medailonky – postup přípravy
Sójové medailonky uvaříme v osolené vodě. Po uvaření vymačkáme ze sóji vodu, osolíme je, opepříme a okmínujeme mletým kmínem a dáme vychladnout. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, až do téměř tmavě hnědé barvy. Přihodíme na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev, celer i okurky. Zprudka orestujeme, dokud zelenina není pořádně opečená. Osolíme dvěma špetkami soli, přihodíme sóju a ještě dvě minutky restujeme. Poté vše podlijeme vodou.
Obsah v pánvi musí být ponořen jen z poloviny. Stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby přiléváme horkou vodu. Když je zelenina měkká, ochutíme omáčku sójovkou, pepřem a popřípadě okyselíme balsamikovým octem. Do omáčky dáme lžíci másla a vypneme plamen. Máslo pak jednoduše vmícháme do omáčky.
Znojemské medailonky podáváme s dušenou rýží.
Diskuse k článku
RE : Znojemské medailonky