Plněné cukety
Cukety důkladně umyjeme, podélně rozřízneme a uprostřed vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme a čedar nastrouháme.
V pánvi rozehřejeme trochu olivového olejem a cibuli asi 2 minuty restujeme. Přidáme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, vmícháme protlak, rajčata,…
Cuketová polévka se špenátem
Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu a jarní cibulku. Restujeme asi 5 minut. Poté zalejeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přidáme špenát a necháme minutu odstát. Polévku rozmixujeme tyčovým…
Cuketová polévka se smetanou
V osolené vodě uvaříme očištěné brambory doměkka. V hrnci na másle osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou cuketu a společně dusíme. Přidáme vodu z brambor, brambory dáme stranou. Cuketa by měla být těsně ponořená, v případě potřeby přilejeme další vodu. Přidáme smetanu a vaříme asi 10 minut…
Salát z grilované zeleniny s kozím sýrem
Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky, které vložíme do pekáčku. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánovými lístky. Zeleninu vložíme asi na 20 minut do trouby na režím grilování. Měkkou zeleninu poklademe plátky kozího sýra.
Salát z grilované zeleniny s…
Perník z cukety
Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k cuketě přidáme vejce s cukrem, olej a postupně vmícháme sypkou směs. Těsto nalijeme na…
Slaný cuketový koláč se sýrem a šunkou
Mladé cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka. Pokud použijeme starší cukety, tak je i oloupeme. Cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme asi 30 minut odkapat v cedníku. Poté z nich vymačkáme co nejvíce přebytečné vody. Brambory a sýr nastrouháme nahrubo, promícháme s cuketou,…
Cuketové karbanátky
Cuketu omyjeme a osušíme, slupku oloupeme jen v případě, že jsou na ní kazy nebo použijeme starší cuketu. Cuketu nastrouháme, osolíme a necháme v cedníku vykapat asi 30 minut. Asi v polovině cuketu rukama vymačkáme a postup opakujeme. Česnek prolisujeme a přidáme s vejcem, pepřem a majoránkou k…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem