Využití hrušek v kuchyni
Syrové a sušené hrušky obsahují nejvíce živin
Hrušky můžeme jíst jako chutnou a zdravou svačinu syrové. Osvěží, zasytí a dokonce dobře zahání žízeň. Dobře je ale rozžvýkejme. Můžeme si je i povařit. Sice tím přijdou o své vitamíny, minerály si ale ponechají. Jíst je můžeme i sušené.
Kompoty, džemy, sirupy a džusy
Dobrým využitím jsou také hruškové džemy, marmelády a kompoty. Můžeme si z nich připravit i méně tradiční pokrmy, jako sirupy anebo rosol. Nebo se můžeme vrhnout do hruškového likéru či hruškového džusu.
K sýrům, bůčkům i masu
Skvělé je toto ovoce například v hruškovém koláči. Dát je můžeme do knedlíků, do táčů, do buchet anebo dezertů. Z receptů můžeme vyzkoušet hrušky dušené v medu, hruškovo-hořčičný dip k masům, pečené hrušky s medem, kysané zelí s hruškami k vepřovému bůčku anebo zapečené hrušky s nivou.
Diskuse k článku
RE : Využití hrušek v kuchyni