Využití jahod v kuchyni
11. 05. 2018
ahody najdou své využití ve spoustě sladkých pokrmů. Můžeme si z nich a dalšího ovoce připravit jednoduchý chutný ovocný salát. Můžeme je přidat do bábovek, bublanin, koláčů, závinů, buchet a dortů. Stálicí je už také kombinace jahod a cheesecaku. Nesmrtelnými jsou i jahodové knedlíky, ať už kynuté nebo tvarohové. Nikdo neodmítne jeden z nejjednodušších dezertů – jahody se šlehačkou nebo cukrem. Z jahod můžeme připravit smoothie, přidáním ledu se osvěžíme za horkých letních dnů. Jahody rozmixované s kefírem nebo jogurtem můžeme dát do formiček na nanuky a zamrazit. Anebo si rovnou vyrobíme domácí jahodovou zmrzlinu. Pro dlouhodobější skladování můžeme z jahod připravit džem nebo marmeládu. Stejně tak snadno z nich zavaříme kompot.
Využijeme je ale i při přípravě slaných jídel. Můžeme je přidat do různých salátů, dobré jsou například s chřestem, ledovým salátem anebo šunkou. Vyrobíme z nich chutnou omáčku ke steakům. Dobře doplňují chuť kvalitních sýrů.
Diskuse k článku
RE : Využití jahod v kuchyni