Využití krůtího masa v kuchyni
Tradičním pokrmem na Díkuvzdání nebo na Vánoce je zvláště v Americe právě pečený krocan v celku s nádivkou. Mnoho hospodyněk má obavy z toho, aby se všechny části dostatečně propekly. Pro lepší proudění vzduchu v troubě vnitřní dutinu krocana podepřete například špejlemi nebo jehlami. Důkladně okořeněnou a osolenou krůtu nejprve zprudka pečte 20 minut při teplotě okolo 220 °C. Následně snižte teplotu asi na 160 °C a pokračujte s dopékáním podle váhy konkrétního kusu. Přibližně 15 minut pečení je nutných na 500 gramů z celkové hmotnosti. Kůrčičku potírejte máslem, pečte do zlatova a těsně před vypnutím trouby ji lehce pokapejte studenou vodou, aby křupala. Pokud zvolíte pečení s nádivkou, doba přípravy se může prodloužit až dvojnásobně. Kaštanová nebo mandlová nádivka se základem z namočeného pečiva však přidá masu šťávu a chuť. Krůta se v kuchyni využívá v nespočtu receptů, k pečení, vaření, dušení nebo grilování. Netradiční recepty představují krůtí kebab, kapustové listy plněné krůtím masem či krůtí karbanátky nebo guláš.
Diskuse k článku
RE : Využití krůtího masa v kuchyni