![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dýňové rizoto s tymiánem](/img/clanky/c06e8ba538c5c4c9d6ea311cf8d443c8/dynove-rizoto-s-tymianem.webp)
Dýňové rizoto s tymiánem
Ingredience
- kulatozrnná rýže (např. Arborio): 150 g
- dýně (Hokkaidó nebo máslová): 150 g
- snítky tymiánu: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- suché bílé víno: 80 ml
- nastrouhaný parmezán: 2 PL
- olej: 1 PL
- máslo
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňové rizoto s tymiánem - recept
Dýni nakrájíme na menší kostičky. Pokud použijeme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat, ostatním druhům dýně ale slupku oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninový vývar ohřejeme. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, na něm rozpustíme lžíci másla a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme dýni, česnek a orestujeme. Přisypeme rýži, kterou necháme obalit tukem a krátce orestovat.
Přidáme lístky tymiánu, zalijeme bílým vínem a necháme vypařit alkohol. Dále přilijeme naběračku vývaru a tekutinu necháme vsáknout do rýže. Přidáme další část vývaru a postup opakujeme až do chvíle, kdy je rýže měkká. Podle potřeby dosolíme a zjemníme lžící másla.
Dýňové rizoto s tymiánem nakonec promícháme s trochou nastrouhaného parmezánu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.