Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí na houbách Hlavní jídla
22. 09. 2017

Hovězí na houbách

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 400
  • červená cibule: 1 ks  
  • česnek - stroužky: 2 ks  
  • sádlo: 1 PL  
  • sušené houby - hrst: 1 ks  
  • ocet balsamico: 1 PL  
  • bobkový list: 2 ks  
  • čerstvý tymián - snítka: 1 ks 
  • sůl 
  • pepř 
  • petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Hovězí na houbách - recept

V hrnci rozpálíme sádlo a z obou stran opečeme naprudko plátky masa. Maso odložíme do tepla a na stejnou pánev přidáme cibuli a osmažíme dotmava. Ochutíme rozdrceným česnekem, bobkovým listem, tymiánem a necháme prohřát. Přidáme maso, houby, balsamico, sůl a pepř. Takto připravené maso zalejeme horkým vývarem nebo vodou a přikryté dusíme na mírné teplotě 2 - 3 hodiny. Nakonec vybereme bobkové listy, zredukujeme omáčku a dosolíme a dopepříme podle chuti. Posypeme čerstvou petrželkou.

Hovězí na houbách se většinou podává s rýží.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

nakladane-houby.jpg Hlavní jídla

Nakládané houby

Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl a důkladně promícháme. Houby očistíme, nakrájíme a dáme na 2 minuty vařit. Scedíme a necháme vychladnout. Do každé vymyté a osušené dáme pár koleček cibule, 2 kuličky pepře, 2…

veprove-kotlety-na-houbach.jpg Hlavní jídla

Vepřové kotlety na houbách

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostičky nebo na plátky. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety na něm z obou stran zprudka opečeme. Kotlety vyjmeme,…

Doporučené recepty

Kvasnicová polévka

Polévky: Kvasnicová polévka

Den předem si uděláme čerstvý zeleninový vývar. Zeleninu z vývaru nevyhazujeme ale rozmixujeme ji. V hrnci…

Krémová bramborová polévka

Polévky: Krémová bramborová polévka

Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar zahřejeme, přidáme brambory a povaříme asi 20 minut. Po…

Lilek s těstovinami

Hlavní jídla: Lilek s těstovinami

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata…