Kuře zbavíme přebytečných tučných bílých kousků, vložíme do hrnce společně s očištěnou zeleninou a kořením. Cibuli a česnek můžeme nechat i se slupkou. Slupka s cibule dá vývaru zlatavou barvu. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, zmírníme oheň a necháme 1,5 - 2 hodiny jen mírně probublávat = vařit pomalým varem. Vývar scedíme, zeleninu nakrájíme, maso obereme od kosti a vrátíme do polévky. Nakonec dosolíme a přidáme hrst nasekaného libečku. Polévkové nudle uvaříme zvlášť podle návodu na obalu a dáme do hotové polévky.
Samotný kuřecí vývar můžeme použít např. do omáček nebo jako základ pro různé druhy krémových polévek.
V míse smícháme med, hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Marinádu důkladně vetřeme do kuřecích paliček a necháme asi 30 minut odležet. Poté paličky naskládáme do pekáče, lehce podlejeme vodou a přidáme…
Kuřecí prsa s křídlem důkladně osolíme a opepříme. Vetřeme do nich česnek a nasekané čerstvé bylinky. Necháme při pokojové teplotě marinovat alespoň 1 hodinu. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Na pánvi…
Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po max. 1 minutě špenát. Ten necháme zvadnout, krátce podusíme a po vychladnutí z něj vymačkáme přebytečnou vodu.
…
Kuřecí maso nebo skelety zbavíme tučných částí, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěný celer, polovinu mrkve, petržel a cibuli i se slupkou. Zalijeme studenou vodou, lehce osolíme a přivedeme k varu. Po…
Smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a chilli. Omytým a osušeným kuřecím paličkám uvolníme kůži a opatrně ji stáhneme směrem ke konci kosti, kde je méně masa. Kůži ale nestáhneme úplně…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.
V hrnci rozpustíme na…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.