Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rebarborová buchta Dezerty
16. 05. 2018

Rebarborová buchta

Ingredience
- +
  • rebarbora: 600 g
  • hladká mouka: 250 g
  • moučkový cukr: 180 g
  • máslo: 90 g
  • mléko: 150 ml
  • žloutky: 2 ks
  • kypřicí prášek: 1 ks
  • Na drobenku:
  • polohrubá mouka: 150 g
  • cukr krupice: 80 g
  • máslo: 60 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Rebarborová buchta – recept

Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru nakrájíme na stejně velké, asi centimetrové čtverečky, v případě potřeby stonek rozkrojíme podélně. 

Změklé máslo smícháme s cukrem, mlékem a žloutky. Postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mícháme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a rovnoměrně ho poklademe pokrájenou rebarborou. Zasypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, mouky a cukru. Drobenka musí být dobře propracovaná, nebojíme se ji proto zpracovat rukama.

Rebarborová buchta se peče v troubě předehřáté na 160 °C 30 – 40 minut

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kefirovy-cokoladovy-dort.jpg Dezerty

Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…

velikonocni-mazanec-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…

pernik-z-cukety.jpg Dezerty

Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…

jablecna-buchta-na-plech.jpg Dezerty

Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a…

Doporučené recepty

Bezlepkové linecké těsto

Vánoční cukroví: Bezlepkové linecké těsto

Solamyl si rozmícháme ve vodě. Smícháme obě mouky, cukr, změklé máslo. Přidáme podle chuti citronovou kůru a…

Zelné závitky s mletým masem

Hlavní jídla: Zelné závitky s mletým masem

Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou rýži…

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Bylinkové máslo

Ostatní: Bylinkové máslo

Necháme změknout máslo a smícháme s trochou soli a prolisovaným česnekem. Nasekáme najemno bylinky, přimícháme do…