Bageta z domácí pekárny
Ingredience
- Na 4 bagety:
- hladká mouka: 800 g
- sušené droždí: 2 KL
- sůl: 1.5 KL
- cukr krupice: 1.5 KL
- voda: 450 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bageta z domácí pekárny - recept
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí, které zahrneme moukou. Zapneme program "Těsto" a necháme vykynout. Vznikne nelepivé těsto na bagety, se kterým se dobře pracuje.
Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme obdélník a z delší strany přeložíme na třetiny. Dotvarujeme bagety, které položíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 20 minut na teplém místě kynout. Na povrchu bagety na několika místech nařízneme, potřeme slanou vodou a pečeme na 180 °C asi 20 - 25 minut dozlatova.
Bagety z domácí pekárny necháme vychladnout na mřížce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.