Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Velikonoční bezlepkový beránek Dezerty
05. 03. 2018

Velikonoční bezlepkový beránek

Ingredience
- +
  • bezlepková mouka (např. Jizerka): 220 g
  • třtinový cukr: 90 g
  • vanilkový cukr: 1 PL
  • prášek do pečiva: 1 ks
  • špetka soli
  • vejce: 4 ks
  • slunečnicový olej: 110 ml
  • citrónová kůra: 1 KL
  • moučkový cukr
  • kokosový olej a hladká mouka na formu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Velikonoční bezlepkový beránek - recept

Formu na velikonočního beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hladkou moukou. Žloutky vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a po lžících přisypáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dále přidáme citrónovou kůru a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. 

Velikonoční bezlepkový beránek se peče při teplotě 175 °C asi 40 - 45 minut. Hotového beránka poznáme tak, že se na zapíchnutou špejli nepřilepí těsto. Necháme ho vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem přes sítko. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

velikonocni-beranek-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční beránek s ořechy

Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Vlašské ořechy umeleme a asi 50 g dáme stranou na vysypání formy. Mouku prosejeme, smícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. V…

Doporučené recepty

Cheesecake s jahodovým pyré

Dezerty: Cheesecake s jahodovým pyré

Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Menší formu na dort vymažeme a namačkáme do ní sušenkovou drobenku…

Cuketa v těstíčku

Hlavní jídla: Cuketa v těstíčku

Cuketu nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm. Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme mléko a…

Jelení guláš

Hlavní jídla: Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze…

Slepičí vývar

Polévky: Slepičí vývar

Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru,…