![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Jehněčí guláš](/img/clanky/afab397201a1732e09ae43db9a38eed2/jehneci-gulas.webp)
Jehněčí guláš
Ingredience
- jehněčí plec vykostěná: 400 g
- paprika červená: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- slanina: 50 g
- masový vývar: 200 ml
- zakysaná smetana: 125 ml
- rajčatový protlak: 1 PL
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- kmín mletý
- rozmarýn
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji osmahnout do zlatova. Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do pánve, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a ze všech stran orestujeme. Maso posypeme sladkou paprikou a špetkou mletého kmínu, přidáme rajčatový protlak, omytou snítku rozmarýnu, zalejeme vývarem a vaříme asi 30 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, krátce povaříme, vlijeme vyšlehanou zakysanou smetanu a ještě 10 minut povaříme.
Jehněčí guláš podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.