Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí tatarská omáčka Ostatní
24. 03. 2016

Domácí tatarská omáčka

Ingredience
- +
  • vejce: 1 ks
  • žloutek: 1 ks
  • plnotučná hořčice: 1 KL
  • ocet: 1 KL
  • moučkový cukr
  • olej
  • sterilovaná okurka
  • cibule
  • česnek
  • bílé víno
  • sůl
  • mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí tatarská omáčka – recept

Vejce se žloutkem, hořčicí a octem vyšleháme ponorným mixérem, po kapkách přidáváme olej, dokud majonéza nezhoustne. Přidáme nakrájený najemno okurek, cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Dochutíme bílým vínem, osolíme, opepříme, přidáme moučkový cukr dle chuti a necháme v lednici vychladit. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mandlova-granola.jpg Ostatní

Mandlová granola

V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem. Vlejeme do sypké směsi a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na…

domaci-kakaovy-pribinacek_1.jpg Ostatní

Domácí kakaový pribiňáček

Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně zapracováváme vyšlehanou smetanu. Pokud by se nám pribiňáček zdál málo sladký, přidáme cukr nebo banán. …

veprova-sekana.jpg Ostatní

Vepřová sekaná

Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme…

bulky-na-hamburger.jpg Ostatní

Bulky na hamburger

Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje…

Doporučené recepty

Dušené červené zelí

Přílohy: Dušené červené zelí

Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a listy nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,…

Holandské řízky z mletého masa

Hlavní jídla: Holandské řízky z mletého masa

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější,…

Mléčná polévka s krutony

Polévky: Mléčná polévka s krutony

Brambory nakrájíme na menší kostky a v hrnci je zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bobkový list, nové…

Hovězí tokáň na víně

Hlavní jídla: Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s…