Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Grilovaná játra Hlavní jídla
11. 07. 2018

Grilovaná játra

Ingredience
- +
  • kuřecí játra: 400 g
  • sušený česnek: 1 KL
  • kari: 1 KL
  • olivový olej: 2 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Grilovaná játra - recept

Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a necháme marinovat asi 2 hodiny v lednici. Špejle namočíme asi na 30 minut do studené vody a napícháme na ně játra tak, aby se dala položit na gril větší plochou. Špejle nemusíme používat, ale usnadní nám obracení jatýrek, která budou velmi křehká a také by mohla propadnout roštem. 

Játra grilujeme z každé strany asi 5 minut a před podáváním podle chuti osolíme. 

Grilovaná játra můžeme podávat s kuskusem nebo zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jatrova-smes-na-topinky.jpg Hlavní jídla

Játrová směs na topinky

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Bylinky nasekáme, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme dozlatova cibulku. Poté přidáme játrové kousky a česnek.…

jatrova-omacka-z-veprovych-jater.jpg Hlavní jídla

Játrová omáčka z vepřových jater

Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme játra a bobkový list. Chvilku restujeme, poté podlejeme vývarem. Dusíme dokud játra nezměknou. Poté většinu játer…

smazena-jatra-z-kurete-v-testicku.jpg Hlavní jídla

Smažená játra z kuřete v těstíčku

Játra očistíme, omyjeme a osušíme, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr smícháme s mlékem, Solamylem, česnekem, trochou soli a pepře. Vznikne těstíčko, které by nemělo být moc tekuté, ale zároveň ani moc…

jatrova-omacka.jpg Hlavní jídla

Játrová omáčka

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme zesklovatět na sádle, přidáme játra a orestujeme je ze všech stran. Přidáme mrkev, česnek, osolíme,…

fotolia_138090949_xs.jpg Hlavní jídla

Kachní játra restovaná

Kachní játra umyjeme, očistíme, nakrájíme a opepříme. Cibuli s česnekem nasekáme najemno. Připravíme zálivku na salát: Červený vinný ocet smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme uležet. Na…

Doporučené recepty

Zapečený lilek s mletým masem

Hlavní jídla: Zapečený lilek s mletým masem

Lilek rozpůlíme a vydlabeme z něj dužinu. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme na pánvi do zlatova, přidáme…

Rebarborová buchta

Dezerty: Rebarborová buchta

Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru…

Marmeláda z černého rybízu

Ostatní: Marmeláda z černého rybízu

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz…