Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srbské rizoto Hlavní jídla
08. 06. 2018

Srbské rizoto

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže: 150 g
  • vepřové maso: 100 g
  • červená paprika: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • rajčatový protlak: 1 KL
  • sladká paprika: 1 KL
  • petrželka: 1 PL
  • tvrdý sýr na posypání
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
class="western">Srbské rizoto - recept

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso a zprudka necháme ze všech stran zatáhnout. Přimícháme rýži, přidáme papriku, rajčatový protlak, sladkou papriku a zalijeme jednou naběračkou vody nebo vývaru. Za občasného míchání počkáme, až se do rýže vsákne všechna tekutina a přidáme další naběračku vody. Takto postupujeme až do doby, než je rýže měkká, tedy asi 20 - 25 minut

Srbské rizoto smícháme s petrželkou a podáváme posypané strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

spenatove-rizoto.jpeg Hlavní jídla

Špenátové rizoto

Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty.…

veprove-rizoto-se-zeleninou.jpg Hlavní jídla

Vepřové rizoto se zeleninou

Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě, poté scedíme. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejeme olej. Na něm orestujeme cibuli, přidáme…

zeleninove-rizoto_1.jpg Hlavní jídla

Zeleninové rizoto

Rýži důkladně několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda. Na oleji necháme rozpustit asi 1 lžičku másla a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až budou všechna…

safranove-rizoto.jpg Hlavní jídla

Šafránové rizoto

Na pánvi s olejem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme orestovat rýži, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme šafrán, zalijeme asi 100 ml vývaru, který necháme…

Doporučené recepty

Domácí perníkové koření

Ostatní: Domácí perníkové koření

Koření, které máme v celku si najemno rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme mleté koření a všechno spolu pořádně…

Pekingská polévka

Polévky: Pekingská polévka

Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i…

Cejn ve vinném těstíčku

Hlavní jídla: Cejn ve vinném těstíčku

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko.…

Horchata

Nápoje: Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…