Srbské rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 150 g
- vepřové maso: 100 g
- červená paprika: 1 ks
- cibule: 1 ks
- rajčatový protlak: 1 KL
- sladká paprika: 1 KL
- petrželka: 1 PL
- tvrdý sýr na posypání
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso a zprudka necháme ze všech stran zatáhnout. Přimícháme rýži, přidáme papriku, rajčatový protlak, sladkou papriku a zalijeme jednou naběračkou vody nebo vývaru. Za občasného míchání počkáme, až se do rýže vsákne všechna tekutina a přidáme další naběračku vody. Takto postupujeme až do doby, než je rýže měkká, tedy asi 20 - 25 minut.
Srbské rizoto smícháme s petrželkou a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.