Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Mrkvová buchta Dezerty
10. 10. 2018

Mrkvová buchta

Ingredience
- +
  • mrkev strouhaná: 450 g
  • hladká mouka: 280 g
  • třtinový cukr: 200 g
  • vlašské ořechy: 120 g
  • slunečnicový olej: 220 ml
  • vanilkový extrakt: 2 KL
  • jedlá soda: 2 KL
  • prášek do pečiva: 2 KL
  • skořice: 2 KL
  • vejce: 4 ks
  • máslo a mouka na formu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Mrkvová buchta – recept

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo, ořechy pomeleme, mouku prosejeme. V míse ušleháme vejce, cukr, vanilkový extrakt a olej. V jiné míse smícháme zvlášť mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, skořici a sypkou směs postupně přidáváme do tekuté. Na závěr do těsta vmícháme nastrouhanou mrkev a namleté ořechy. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní nalijeme a dáme péct do předehřáté trouby na přibližně 1 hodinu.

Po hodině špejlí vyzkoušíme, jestli je buchta upečená. Hotovou buchtu vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. 

Mrkvová buchta může mít podobu dortu – korpus můžeme podélně rozříznout na 2 nebo 3 díly a spojit je oblíbeným krémem. Nebo buchtu můžeme potřít polevou, kterou získáme smícháním 100 g moučkového cukru a 4 lžic mléka. Rozetřeme a necháme ztuhnout. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kefirovy-cokoladovy-dort.jpg Dezerty

Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…

velikonocni-mazanec-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…

pernik-z-cukety.jpg Dezerty

Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…

jablecna-buchta-na-plech.jpg Dezerty

Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a…

Doporučené recepty

Rybí škvarky z kapra

Předkrmy a chuťovky: Rybí škvarky z kapra

Kapří maso nakrájíme na pásky nebo kostky, smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30…

Domácí uzené klobásy

Předkrmy a chuťovky: Domácí uzené klobásy

Maso nakrájíme na kousky, které se nám vejdou do mlýnku, nameleme, smícháme s kořením a uložíme přes noc do chladu…