Vepřové v kapustě
Ingredience
- vepřová plec: 200 g
- kapusta: 300 g
- anglická slanina: 50 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- sádlo: 1 KL
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zprudka na něm maso opečeme. Maso odložíme na teplé místo a ve výpeku orestujeme slaninu s cibulí, později přidáme česnek a po 1 minutě podlijeme trochou vody. Dusíme asi 30 minut a podle potřeby doléváme vodu, aby se maso nepřipálilo. Přidáme kapustu, podle potřeby osolíme, opepříme a okmínujeme a podusíme dalších 10 - 15 minut doměkka.
Vepřové v kapustě můžeme podávat s vařenými bramborami, ale i jako samostatné jídlo bez další přílohy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.