Krémová houbová polévka
Ingredience
- čerstvé houby: 200 g
- máslo: 2 PL
- bílé víno: 50 ml
- vývar: 500 ml
- smetana: 100 ml
- pórek: 10 cm
- sůl
- pepř
- hladká mouka: 1 PL
- ochucený olej (česnekový, bazalkový apod.)
- oblíbené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a opečeme pórek, po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, opékáme už jen minutu, aby česnek nezhořkl. Přidáme houby a za občasného míchání podusíme asi 10 minut. Zaprášíme moukou, přidáme vývar a bílé víno a necháme povařit přibližně 15 minut, dokud houby zcela nezměknou.
Poté vše rozmixujeme, aby byla krémová houbová polévka krásně hladká. Přidáme smetanu a krátce provaříme. Dozdobíme ochuceným olejem, opečenými houbami a oblíbenými bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.