Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krevety na česneku Hlavní jídla
06. 09. 2017

Krevety na česneku

Ingredience
- +
  • loupané krevety: 250 g
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • bílé víno: 50 ml 
  • olivový olej: 2 PL 
  • citronová šťáva: 1 PL
  • chilli 
  • sůl 
  • čerstvé bylinky 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Krevety na česneku – recept

Čerstvé krevety omyjeme a osušíme, česnek prolisujeme. Na olivovém oleji orestujeme krevety asi 5 minut, přidáme česnek a chilli koření. Promícháme a necháme koření rozvonět. Zalejeme bílým vínem, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krevety na česneku dusíme, dokud nejsou krevety hezky růžové a šťáva se nezredukuje. Trvá to asi 5 minut.

Nakonec ke krevetám přidáme čerstvé bylinky, ať už se jedná o petrželku, pažitku, tymián apod. Dodají celému jídlu krásnou barvu a zvýrazní chuť.

Krevety na česneku ihned podáváme. Jako příloha se k nim hodí rýžové nudle nebo rozpečené pečivo potřené olivovým olejem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Hlavní jídla

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

domaci-cesnekova-tinktura.jpg Hlavní jídla

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…

cesnekova-omacka.jpg Hlavní jídla

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

Doporučené recepty

Ryba na jehle

Hlavní jídla: Ryba na jehle

Rybu opláchneme a vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky a smícháme s trochou soli, pepře a oregana.…

Vepřové ragú

Hlavní jídla: Vepřové ragú

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka…

Limetkovo-kokosový cheesecake

Dezerty: Limetkovo-kokosový cheesecake

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a smícháme s rozmixovanými datlemi, pistáciemi a kokosem. Tuto hmotu…

Falafel

Hlavní jídla: Falafel

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, vodu vyměníme a uvaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Při vaření můžeme přidat…