Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kroupy jako příloha Přílohy
23. 04. 2018

Kroupy jako příloha

Ingredience
- +
  • ječné kroupy
  • zeleninový vývar

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Kroupy jako příloha - recept

Kroupy den předem propláchneme, namočíme do studené vody a vodu slijeme. Kroupy zalijeme osolenou vodou nebo zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut doměkka. Kroupy necháme v cedníku okapat. 

Kroupy jako příloha se hodí jak k zelenině, tak i k masu nebo rybě.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kroupovapolevkasezeleninou.jpg Přílohy

Kroupová polévka se zeleninou

Slaninu opečeme v hrnci. Přidáme nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Poté vmícháme utřený česnek, bobkové listky, sušený tymín, majoránku a necháme asi 1 minutu rozvonět. Zalejeme horkým vývarem,…

kroupova-polevka-s-uzenym-masem.jpg Přílohy

Kroupová polévka s uzeným masem

Uzené maso vložíme do studené vody společně s polovinou mrkve, petržele a celeru, celou cibulí, česnekem, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Sůl zatím nepřidáváme. Uzené maso je dostatečně slané, proto…

kroupove-rizoto.jpg Přílohy

Kroupové rizoto

Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme kroupy s bobkovým listem a několika kuličkami nového koření a vaříme doměkka cca 20 - 30 minut. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud místo vody použijeme zeleninový vývar. …

kroupova-polevka-s-houbami.jpg Přílohy

Kroupová polévka s houbami

Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel a orestujeme. Zalijeme vývarem, přisypeme kroupy a vaříme do poloměkka. Přidáme houby, prolisovaný…

Doporučené recepty

Domácí jelita

Hlavní jídla: Domácí jelita

Do hrnce dáme vařit očištěné maso a vnitřnosti, vaříme doměkka. Kůži z masa odkrojíme, maso nakrájíme na malé…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…

Langoše

Hlavní jídla: Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a…

Kuře teriyaki

Hlavní jídla: Kuře teriyaki

Smícháme rýžové víno, zázvor, třtinový cukr, pár kapek sezamového oleje a přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky.…