Kuře tandoori
Ingredience
- kuřecí paličky nebo stehna: 800 g
- bílý jogurt (nejlépe řecký): 100 g
- koření tandoori nebo tandori pasta: 2 PL
- citrónová nebo limetková šťáva
- Dle chuti:
- kardamon
- koriandr
- česnek
- citronová tráva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí paličky pokapeme citrónovou šťávou. Bílý jogurt a koření tandoori smícháme a vytvoříme marinádu. Do vzniklé směsi nakládáme naporcované maso a necháme odležet. Maso necháme odpočívat alespoň přes noc. Marinádu můžeme dle libosti doplnit o kardamon, koriandr, česnek, cibuli či jiné přísady. Po marinování přendáme maso do pekáčku a pečeme v troubě nejprve na 160 °C, před koncem pečení pak zvýšíme teplotu až na 220 °C. Pro křupavější kůrku můžeme zvolit také funkci gril.
Kuře tandoori podáváme ideálně s pravým indickým chlebem, který si můžeme vyrobit doma ze směsi mouky, vody a soli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.