Zapečený lilek s mletým masem
Ingredience
- menší lilky: 2 ks
- mleté maso (hovězí nebo směs hovězí a vepřové): 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- sůl
- pepř
- oregano
- sýr na posypání
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilek rozpůlíme a vydlabeme z něj dužinu. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme na pánvi do zlatova, přidáme mleté maso a koření dle chuti. Smažíme, dokud se maso nezatáhne. Pokud chceme, můžeme do směsi přidat i vydlabanou dužinu z lilku.
Poloviny lilku naplníme masovou směsí a zakápneme olivovým olejem. Zapečený lilek s mletým masem pečeme v troubě na 180 °C tak, aby lilek změkl a maso se zcela dodělalo (přibližně 30 minut). Pár minut před koncem pečení posypeme lilek nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.