

























Zapečený lilek s mletým masem
Ingredience
- menší lilky: 2 ks
- mleté maso (hovězí nebo směs hovězí a vepřové): 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- sůl
- pepř
- oregano
- sýr na posypání
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilek rozpůlíme a vydlabeme z něj dužinu. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme na pánvi do zlatova, přidáme mleté maso a koření dle chuti. Smažíme, dokud se maso nezatáhne. Pokud chceme, můžeme do směsi přidat i vydlabanou dužinu z lilku.
Poloviny lilku naplníme masovou směsí a zakápneme olivovým olejem. Zapečený lilek s mletým masem pečeme v troubě na 180 °C tak, aby lilek změkl a maso se zcela dodělalo (přibližně 30 minut). Pár minut před koncem pečení posypeme lilek nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…
Na olivovém oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme solí, pepřem a oreganem.…
Troubu předehřejeme na 220 °C a připravíme si lilky. Odřízneme jim stopku a podélně je rozkrojíme na půlky. Na každé polovině vytvoříme ostrým nožem…
Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti. Jakmile je lilek vypocený, omyjeme ho,…
Salátové okurky nastrouháme, osolíme, opepříme a necháme je na chvíli odležet, aby pustily vodu. Vmícháme prolisovaný česnek, cukr a ocet dle chuti. …
Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Rajčata nakrájíme na měsíčky, smícháme s natrhanou mozzarellou, lístky bazalky, osolíme, opepříme a smícháme s…
Knedlík a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, šalotku a petrželku nadrobno. Na troše oleje necháme zpěnit…
Ostružiny opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili zrníček a…
Jablka zbavíme jadřinců, případně můžeme oloupat, ale nemusíme. Citron odšťavníme. Vše rozmixujeme dohladka, aby…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.