Mleté maso s těstovinami
Ingredience
- hovězí mleté maso: 300 g
- těstiny: 300 g
- mrkev: 1 ks
- cibule: 1 ks
- zelené olivy: 1 PL
- rajčatový protlak: 1 ks
- olej
- chilli omáčka
- bylinky (rozmarýn, oregáno, tymián)
- parmazán
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme hovězí mleté maso, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přihodíme do pánve nastrouhanou mrkev. Chvilku dusíme, mezitím zelené olivy nakrájíme nadrobno. Do masové směsi přidáme protlak a trochu vody. Nakonec přimícháme nakrájené olivy a nasekané bylinky. Dochutíme solí, pepřem a chilli omáčkou.
Mleté maso s těstovinami podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.