Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Moros y cristianos (rýže s tmavými fazolemi) Přílohy
20. 10. 2017

Moros y cristianos (rýže s tmavými fazolemi)

Ingredience
- +
  • dlouhozrnná rýže - hrnek: {0.75}
  • plechovka černých fazolí: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • plátky anglické slaniny: 2 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olivový olej: 1 PL
  • bobkový list: 1 ks
  • červený vinný ocet: 1 KL
  • sůl: 1 KL
  • špetka pepře
  • špetka drceného kmínu
  • špetka oregana
  • petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu
Moros y cristianos - recept

Česnek utřeme s polovinou soli, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme slaninu, aby pustila tuk, orestujeme cibuli, přidáme česnek se solí, bobkový list, kmín a oregano. Přisypeme propláchnutou rýži, necháme orestovat a přidáme fazole i s nálevem. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a zalijeme vodou (na 1 díl rýže asi 1,5 - 2 díly vody). Zakryté vaříme tak dlouho, až rýže absorbuje všechnu vodu a je měkká.

Moros y cristianos na talíři posypeme petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mexicka-panev-s-mletym-masem.jpg Přílohy

Mexická pánev s mletým masem

Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme. Přihodíme na tenko nakrájenou červenou…

lusteninova-pomazanka.jpg Přílohy

Luštěninová pomazánka

Bílé fazole uvaříme doměkka. Do mísy vložíme okapané fazole, které smícháme se sýrem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem (podle chuti). Přilejeme olivový olej a zakápneme citronovou šťávou. Osolíme,…

fazolovy-hummus.jpg Přílohy

Fazolový hummus

Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový olej. Mixujeme a postupně přidáváme vodu, aby vznikla hladká kaše. Na závěr dochutíme solí a…

fazolova-polevka-s-uzenym-masem.jpg Přílohy

Fazolová polévka s uzeným masem

Večer předem si zamočíme fazole. Druhý den je slejeme, zalejeme čerstvou vodou a dáme vařit. Až brambory změknou, přidáme na kostky nakrájenou bramboru a kořenovou zeleninu. Vaříme. Mezitím si uděláme…

fazolova-polevka-z-konzervy.jpg Přílohy

Fazolová polévka z konzervy

Cibuli nakrájíme nadrobno, stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a celer restujeme asi 10 minut na olivovém oleji. Poté přilejeme rajčata a zeleninový vývar. Polévku 5 minut…

Doporučené recepty

Bešamel

Ostatní: Bešamel

Do rozpuštěného másla přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem. Za občasného zamíchání…

Houbová pomazánka

Pomazánky: Houbová pomazánka

Houby očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí podusíme na másle 15 minut. Zakysanou…

Jelení ragú

Hlavní jídla: Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli…

Malinová pěna

Dezerty: Malinová pěna

Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat, necháme okapat a v malinové šťávě pozvolna zahříváme, až se rozpustí.…