Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Šafránové rizoto Hlavní jídla
04. 10. 2017

Šafránové rizoto

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže: 170
  • hrášek: 80 g
  • bílé víno: 100 ml 
  • zeleninový vývar: 800 ml 
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • šafrán 
  • strouhaný parmazán 
  • sůl
  • olej 
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

spenatove-rizoto.jpeg Hlavní jídla

Špenátové rizoto

Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty.…

veprove-rizoto-se-zeleninou.jpg Hlavní jídla

Vepřové rizoto se zeleninou

Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě, poté scedíme. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejeme olej. Na něm orestujeme cibuli, přidáme…

srbske-rizoto.jpg Hlavní jídla

Srbské rizoto

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso a zprudka necháme ze všech stran zatáhnout…

zeleninove-rizoto_1.jpg Hlavní jídla

Zeleninové rizoto

Rýži důkladně několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda. Na oleji necháme rozpustit asi 1 lžičku másla a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až budou všechna…

Doporučené recepty

Nadívaná kachna

Hlavní jídla: Nadívaná kachna

Kachnu omyjeme a nasolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř. Rohlíky nakrájíme na kostičky, plecko s játry…

Tyčinky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Tyčinky z listového těsta

Těsto rozválíme na tenký plát (asi 3 mm) a nakrájíme na proužky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poklademe na…

Briošky

Předkrmy a chuťovky: Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce,…

Boloňská omáčka na špagety

Ostatní: Boloňská omáčka na špagety

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu…