Šafránové rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 170 g
- hrášek: 80 g
- bílé víno: 100 ml
- zeleninový vývar: 800 ml
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- šafrán
- strouhaný parmazán
- sůl
- olej
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty.…
Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě, poté scedíme. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejeme olej. Na něm orestujeme cibuli, přidáme…
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso a zprudka necháme ze všech stran zatáhnout…
Rýži důkladně několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda. Na oleji necháme rozpustit asi 1 lžičku másla a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až budou všechna…
Dno pekáče vymažeme sádlem, pokladem cibulí nakrájenou na širší kolečka, na cibuli položíme krkovici osolenou a opepřenou ze všech stran, kterou můžeme svázat provázkem, aby při pečení držela tvar. Krkovici…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme…
Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek,…
Kuřecí maso nakrájíme, na grilovací pánvi s olejem maso orestujeme, dokud není propečené. Osolíme a opepříme. …
Základem pravého mexického guacamole je dobře vyzrálé avokádo a limetková šťáva, která jídlu dává tu pravou chuť. …
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.