Thajská kuřecí polévka
Ingredience
- kuřecí prsní řízky: 250 g
- kuřecí vývar: 600 ml
- žampiony: 80 g
- kokosový krém: 400 ml
- zázvor: 1 PL
- citrónová tráva: 1 ks
- chilli paprička: 1 ks
- limeta: 1 ks
- rybí omáčka: 2 PL
- čerstvý koriandr: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Přihodíme do něj stonek citronové trávy, nahrubo nasekaný čerstvý zázvor, chilli papričky. Vaříme asi 5 minut. Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky a kuřecí prsní řízky na kousky. Žampiony s masem přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Přidáme kokosový krém, rybí omáčku a podle chuti limetkovou šťávu. Poté ještě 5 minut prohřejeme. Nakonec přidáme nasekaný koriandr.
Thajskou kuřecí polévku podáváme s vařenými rýžovými nudlemi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.