Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tukožroutská polévka Polévky
25. 09. 2017

Tukožroutská polévka

Ingredience
- +
  • plechovka loupaných rajčat: {0,5}
  • mrkev: 500
  • zelí: 1 hlávky 
  • zelená paprika: 1  
  • cibule: 3  
  • zeleninový vývar 
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Tukožroutská polévka – recept

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme košťál. Papriku očistíme a společně se zelím ji nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme, ostrouháme a nakrájíme na proužky, očištěnou cibuli na kolečka. Všechnu takto připravenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme vodou. Všechna zelenina by měla být potopená. Dáme vařit, jakmile voda začne bublat, zmírníme oheň a vaříme dál. Mezitím si rozmačkáme rajčata, pokud máme radši čerstvá, oloupeme je a nadrobno nakrájíme. Zeleninový vývar můžeme udělat domácí, ale klidně může být i z kostky. Přelijeme ho k zelenině a přidáme i rajčata i s nálevem.

Takto se tukožroutská polévka vaří ještě 20 minut, poté se jenom jemně dosolí, opepří a může se podávat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 20 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pivni-cibulove-krouzky.jpg Polévky

Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran…

karamelizovana-cibulka.jpg Polévky

Karamelizovaná cibulka

Cibuli si nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém cibuli restujeme asi 1 minutu. Poté přisypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Osolíme. Podlejeme červeným vínem a vhodíme do hrnce…

nakladane-cibulky.jpg Polévky

Nakládané cibulky

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Na…

karamelizovana-cibule.jpg Polévky

Karamelizovaná cibule

V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Přídáme oloupané cibule rozkrojené na poloviny a 5 minut…

cibulovy-sirup-na-kasel.jpg Polévky

Cibulový sirup na kašel

Cibuli nakrájíme na kolečka, která klademe do zavařovací sklenice a proléváme medem. Cibuli občas stlačíme. Sklenici zavíčkujeme a necháme asi 3 hodiny stát, aby cibule pustila šťávu.  Cibulový sirup…

Doporučené recepty

Švestkový kompot

Ostatní: Švestkový kompot

Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš…

Polévka Tom kha

Polévky: Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy.…

Zapečené tousty s vejci

Předkrmy a chuťovky: Zapečené tousty s vejci

Na rozehřáté pánvi necháme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, na ní orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku.…