Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vajíčková pomazánka s pažitkou Pomazánky
28. 03. 2018

Vajíčková pomazánka s pažitkou

Ingredience
- +
  • vejce: 3 ks
  • pažitka: 2 PL
  • smetanový sýr: 150 g
  • domácí majonéza: 1 PL
  • dijonská hořčice: 1 KL
  • šalotka: 1 ks
  • ředkvičky na ozdobu
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vajíčková pomazánka s pažitkou - recept 

Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, šalotku a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme vajíčka, pažitku, šalotku, smetanový sýr, majonézu, hořčici, podle chuti osolíme a opepříme. 

Vajíčková pomazánka s pažitkou se maže na čerstvé pečivo, můžeme ji doplnit o ředkvičky nebo jinou zeleninu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vajickova-pomazanka-s-lucinou.jpg Pomazánky

Vajíčková pomazánka s lučinou

Vejce uvařená natvrdo oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme lučinu, majonézu, hořčici, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Vajíčkovou pomazánku s…

vejce-benedikt-s-lososem_1.jpg Pomazánky

Vejce benedikt s lososem

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka. Do vařící vody vmícháme ocet. Vodu v hrnci zamícháme, aby vznikl vír. Do středu víru vyklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty. Mezitím si…

fotolia_97355496_xs.jpg Pomazánky

Vejce benedikt s holandskou omáčkou

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka. V hrnci přivedeme vodu k varu a vmícháme do ní vinný ocet. Do hrnku rozklepneme vejce a vodu v hrnci zamícháme metličkou tak, aby vznikl…

Doporučené recepty

Srnčí guláš

Hlavní jídla: Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji…

Vaječný koňak

Nápoje: Vaječný koňak

Žloutky ušleháme s cukrem tak, aby nám vznikla jemná pěna. Přidáme kondenzované mléko a opět šleháme, přibližně 3…

Květákové pyré

Přílohy: Květákové pyré

Květák rozdělíme na růžičky a odstraníme tvrdé košťály. Růžičky květáku vložíme do vroucího zeleninového vývaru a…

Briošky

Předkrmy a chuťovky: Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce,…