Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Předkrmy a chuťovky
Přečteno: 4367x

Zapečené tousty s vejci

Ingredience
- +
  • Na 4 tousty:
  • toustový chléb: 8 plátků
  • vejce: 2 ks
  • šalotka: 1 ks
  • uzená slanina: 2 proužky
  • plátkový sýr (gouda, čedar,...): 100 g
  • ostrý kečup
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Zapečené tousty s vejci - recept

Zapečené tousty s vejci - recept

Na rozehřáté pánvi necháme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, na ní orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přilijeme rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce a za stálého a rychlého míchání uděláme míchaná vajíčka. Do vajíček zamícháme také nadrobno nakrájenou pažitku.

Polovinu toustů potřeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným sýrem, na který rozprostřeme tenkou vrstvu míchaných vajíček, opět zasypeme sýrem a přiklopíme toustovým chlebem.

Tousty s vejci zapečeme v toustovači dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

velikonocni-zvyky-ve-svete3.jpg Předkrmy a chuťovky

Vajíčka se malují, hledají i házejí. Velikonoční zvyky ve světě vás pobaví i šokují!

Speciálním velikonočním zvykem je rozdávání stříbrných mincí. Královna je na Zelený čtvrtek dává seniorům, jako poděkování za přínos pro společnost.…

barveni-vajicek-prirodne4.jpg Předkrmy a chuťovky

Velikonoce bez chemie! Barvení vajíček - cibulí, řepou, kurkumou, borůvkami i zelím

Barvení vajíček patří mezi symboly Velikonoc. Při barvení vajíček si mnoho z nás jistě vzpomene na vajíčko ozdobené nádhernými, ale také velmi…

Doporučené recepty

Omeleta z bílků

Předkrmy a chuťovky: Omeleta z bílků

Šunku nakrájíme nadrobno a dáme orestovat na pánev s trochou oleje. Přidáme česnek nakrájený nadrobno, rajče také…

Mrkvová pomazánka

Pomazánky: Mrkvová pomazánka

Mrkev nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Mrkev osolíme a opepříme a…

Gnocchi se špenátem

Hlavní jídla: Gnocchi se špenátem

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka (asi 10 - 15 minut podle velikosti brambor). Ještě horké…

Jemná křenová pomazánka na jednohubky

Pomazánky: Jemná křenová pomazánka na jednohubky

Smícháme smetnový sýr, zakysanou smetanu a majonézu. Přidáme čerstvý křen, osolíme a opepříme dle chuti a…