Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené tousty s vejci Předkrmy a chuťovky
12. 02. 2018

Zapečené tousty s vejci

Ingredience
- +
  • Na 4 tousty:
  • toustový chléb: 8 plátků
  • vejce: 2 ks
  • šalotka: 1 ks
  • uzená slanina: 2 proužky
  • plátkový sýr (gouda, čedar,...): 100 g
  • ostrý kečup
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Zapečené tousty s vejci - recept

Na rozehřáté pánvi necháme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, na ní orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přilijeme rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce a za stálého a rychlého míchání uděláme míchaná vajíčka. Do vajíček zamícháme také nadrobno nakrájenou pažitku.

Polovinu toustů potřeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným sýrem, na který rozprostřeme tenkou vrstvu míchaných vajíček, opět zasypeme sýrem a přiklopíme toustovým chlebem.

Tousty s vejci zapečeme v toustovači dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

plnena-vejce.jpg Předkrmy a chuťovky

Plněná vejce

Vajíčka uvaříme natvrdo. Oloupeme a podélně je rozkrojíme. Vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Ke žloutkům přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu, nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek a hořčici. Důkladně…

ztracene-vejce.jpg Předkrmy a chuťovky

Ztracené vejce

Na ztracená vejce potřebujeme co nejčerstvější vajíčka. V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme lžíci octa. Každé vejce rozklepneme zvlášť do mističky. Vodu v hrnci zamícháme tak, aby vznikl vír a do jeho…

Doporučené recepty

Losos s bylinkovou krustou

Hlavní jídla: Losos s bylinkovou krustou

Toustový chléb, bylinky, česnek a citronovou kůru smícháme a rozmixujeme na jemno. Pokud chceme pokrm trochu…

Vídeňský řízek

Hlavní jídla: Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji…

Vínové vánoční cukroví

Vánoční cukroví: Vínové vánoční cukroví

Ze surovin si vypracujeme hladké lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně 1 hodinu…

Silný hovězí vývar z kostí

Polévky: Silný hovězí vývar z kostí

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a…