Vaječná omeleta s hráškem
Ingredience
- vejce: 4 ks
- hrášek - hrst: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- parmazán: 1 PL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou špachtlí shrneme okraje směrem ke středu pánve. Chvíli je tak necháme, pak přidáme v osolené vodě uvařený hrášek.
Vaječná omeleta s hráškem se připravuje do tužší konzistence, ovšem místy by měla vejce zůstat i přesto vláčná. Podává se ještě teplá, jako příloha může být bageta či celozrnné pečivo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.