Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
Hermelíny podélně rozkrojíme, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Část cibule a česneku společně s mletou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením vložíme mezi poloviny hermelínu. Do sklenice postupně vrstvíme hermelín, cibuli, česnek, kozí rohy, bobkový list a celý pepř. Po každém hermelínu zalijeme…
Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si rozklepneme vajíčka a rozšleháme je. Obalené kroužky namočíme ve vajíčkách a nakonec ještě obalíme ve…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, mrkev na menší kostičky. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme suchou rýži, necháme obalit zrníčka rýže olejem a krátce orestujeme. Přidáme mrkev, zalijeme…