Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bílá houbová polévka Polévky
16. 08. 2018

Bílá houbová polévka

Ingredience
- +
  • čerstvé houby (hřiby, lišky, bedly, žampiony,...): 150 g
  • střední brambory: 1 ks
  • šalotky: 1 ks
  • mléko: 300 ml
  • zeleninový vývar: 300 ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 KL
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Bílá houbová polévka - recept

Houby a brambory nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na troše oleje rozpustit máslo, krátce na něm orestujeme šalotku, přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a uvaříme doměkka asi 15 minut

Bílá houbová polévka se zředí mlékem, ve kterém podle požadované hustoty můžeme rozkvedlat trochu hladké mouky, ale není to nutné, pokud chceme vynechat lepek. Brambory polévku také zahustí, takže jich můžeme přidat více. Polévku dochutíme solí, pepřem a octem

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houbova-pomazanka-z-lisek.jpg Polévky

Houbová pomazánka z lišek

Lišky očistíme, větší kusy přepůlíme, malé necháme vcelku. Slaninu a šalotku nakrájíme na velmi drobné kousky. Houbová pomazánka bude ještě chutnější, použijeme-li italskou slaninu.  Na pánvi necháme slaninu,…

testoviny-s-houbovou-omackou.jpg Polévky

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Čerstvé houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokud chceme použít sušené houby (množství přizpůsobíme), namočíme je předem do studené vody. V kastrolu…

houbova-omacka-z-cerstvych-hub.jpg Polévky

Houbová omáčka z čerstvých hub

Cibuli nakrájíme najemno, houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme (na kousky nebo plátky podle libosti). V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme houby, kmín, sůl a pepř a…

houbova-polevka-z-cerstvych-hub.jpg Polévky

Houbová polévka z čerstvých hub

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené houby a společně orestujeme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme horkým vývarem,…

Doporučené recepty

Cizrna na paprice

Přílohy: Cizrna na paprice

Cizrnu uvaříme dle návodu na obalu. V hrnci rozehřejeme olej, ve kterém necháme rozpustit polovinu másla, na něm…

Bramborové knedlíky

Přílohy: Bramborové knedlíky

Brambory uvaříme den předem ve slupce, druhý den je oloupeme a na dřevěné desce nastrouháme najemno. Ve větším…

Červená čočka na kyselo

Přílohy: Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak,…

Krůtí karbanátky se sýrem

Hlavní jídla: Krůtí karbanátky se sýrem

Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným…