V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience pak postupně přidáváme do tekuté směsi a mícháme. Následně přilijeme kefírové mléko. Cuketou omyjeme, oloupeme, zbavíme dužiny a nastrouháme ji nahrubo. Necháme ji odpočinout a po chvíli z ní vymačkáme přebytečnou šťávu. Nastrouhanou cuketu přidáme do vzniklé směsi a zamícháme. Vše nalijeme na plech a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Cuketová buchta bude ještě lepší, pokud ji před pečením posypete vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a kousky hořké čokolády.
Cuketová buchta nabízí celou řadu variací. Pokud si hlídáte postavu, můžete hladkou mouku nahradit celozrnnou, přidat můžete také oblíbené koření. Skvěle se hodí například kardamom nebo skořice.
V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…
V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.
Ve velké míse utřeme změklé…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.