![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Jahodový cheesecake](/img/clanky/cabaa846a6d118c7c535a05a7325b5f0/jahodovy-cheesecake.webp)
Jahodový cheesecake
Ingredience
- jahody: 500 g
- máslové sušenky: 250 g
- máslo: 150 g
- měkký tvaroh: 500 g
- zakysaná smetana: 400 g
- krémový sýr (např. lučina): 300 g
- cukr krupice: 250 g
- žloutky: 4 ks
- citron: 1 ks
- želatina
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jahodový cheesecake – recept
Předehřejeme troubu na 180 °C. Rozpustíme máslo, v mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem. Formu vyložíme pečicím papírem a sušenky s máslem rovnoměrně upěchujeme pomocí dna skleničky. Korpus dáme do lednice vychladit.
Citron omyjeme, osušíme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V míse smícháme sýr, tvaroh, polovinu zakysané smetany, cukr, citronovou šťávu a kůru a žloutky. Vše vyšleháme a nalijeme na vychlazený korpus. Cheesecake pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut, potřeme ho druhou polovinou zakysané smetany a pečeme ještě 5 minut. Upečený cheesecake necháme vychladnout a pak ho ještě vychladíme v lednici.
Jahody omyjeme a osušíme, odstraníme stopky a rozkrojíme na poloviny, které klademe na upečený cheesecake. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a zalijeme s ní jahody. Hotový jahodový cheesecake dáme opět vychladit do lednice.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.