Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kandovaná dýně hokkaidó Ostatní
12. 10. 2017

Kandovaná dýně hokkaidó

Ingredience
- +
  • dýně hokkaidó
  • šťáva z citrónu
  • cukr krystal (poloviční množství než má dýně)
  • pomeranče
  • moučkový cukr na obalení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Kandovaná dýně hokkaidó - recept

Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z jednoho nebo dvou citrónů. Záleží na tom, jak byla dýně hokkaidó velká. Pokrájenou dýni s citronem dobře promícháme, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Potom z dýně slijeme vodu a přidáme poloviční množství cukru, než měla samotná dýně.

Přidáme šťávu ze dvou pomerančů, promícháme a necháme stát dalších 24 hodin. Potom k dýni přidáme hrnek vody a dáme zahřívat. Mícháme a vaříme asi 30 minut, než dýně zesklovatí. Poté z dýně slijeme vodu a rozložíme kousky na voskovaný papír. Kandovaná dýně hokkaidó by měla schnout asi při 50 °C. Měla by zůstat měkká na omak, ale zároveň se nerozpadat. Nakonec dýni obalíme v moučkovém cukru a uchováváme na suchém a chladném místě. Kandovaná dýně hokkaidó je výborná do koláčů.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dynova-polevka-s-kokosovym-mlekem.jpg Ostatní

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme dýňová semínka. Dýňovou dužinu pokrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme cibulku. Jakmile cibule…

dynovy-salat.jpg Ostatní

Dýňový salát

Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby na 200 °C. Mezitím si nakrájíme šalotku, nasekáme…

dynova-polevka-se-zazvorem.jpg Ostatní

Dýňová polévka se zázvorem

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky. Ve středním hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibuli a nasekaný česnek. Přidáme dýni a asi 3 minuty pod pokličkou podusíme…

dynova-polevka-s-mrkvi.jpg Ostatní

Dýňová polévka s mrkví

Použijeme-li dýni Hokkaidó, pouze ji zbavíme semínek, u ostatních druhů dýní musíme i oloupat slupku. Dýni a mrkev nakrájíme na menší kostky, cibuli a česnek nahrubo, zeleninový vývar ohřejeme a smetanu…

Doporučené recepty

Salát z řapíkatého celeru

Saláty: Salát z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme…

Tyčinky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Tyčinky z listového těsta

Těsto rozválíme na tenký plát (asi 3 mm) a nakrájíme na proužky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poklademe na…

Pesto z česneku medvědího

Ostatní: Pesto z česneku medvědího

Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na…