Pomazánka z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 150 g
- jarní cibulka: {1,5}
- mrkev: {2}
- žlutá paprika: {0,5}
- stroužky česneku: {2}
- olivový olej
- kari koření: 1 KL
- čerstvá petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ve středním hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme k němu najemno nakrájené jarní cibulky a papriku. Necháme chvíli orestovat, a potom přidáme nahrubo nastrouhané mrkve. Opět chvíli opékáme a přidáme červenou čočku. Osolíme, opepříme a po chvíli restování přidáme horkou vodu. Směs promícháme a prolisujeme do ní dva stroužky česneku. Vaříme asi 20 minut, dokud nebude čočka měkká. Potom k čočce přidáme kari koření a čerstvou petrželku. Pomazánka z červené čočky se před podáváním ještě musí rozmixovat, nejlepší je použít tyčový mixér. Pokud máme rádi pikantnější pomazánky, přidáme ještě šťávu z citrónu.
Pomazánka z červené čočky je nejlepší s opečeným toastem, rozpečenou bagetou nebo celozrnnými krekry a čerstvou zeleninou. V lednici nám vydrží až týden.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.