Buchta se zakysanou smetanou
Ingredience
- zakysaná smetana: 200 g
- krystalový cukr: 160 g
- polohrubá mouka: 300 g
- olej: 100 ml
- vejce: 2 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- ovoce dle chuti (např. rybíz, jahody, maliny,…)
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a mícháme, dokud nám nevznikne řídké hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a zasypeme ho ovocem. Použít můžeme jahody, borůvky, maliny nebo lesní plody, buchta se zakysanou smetanou je ale výborná také s červeným rybízem, meruňkami nebo jiným sezónním ovocem.
Buchta se zakysanou smetanou se peče na 170 °C asi 30 minut dle velikosti plechu. Po upečení ji můžeme dochutit skořicí, kokosem nebo posypat moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.