Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí chléb bez hnětení Přílohy
13. 10. 2017

Domácí chléb bez hnětení

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 2 hrnky
  • celozrnná mouka: 1 hrnek
  • sůl: 1 KL
  • sušené droždí: 0.5 ks
  • drcený kmín: 1 KL
  • celý kmín: 1 KL
  • voda: 1.25 hrnku

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Domácí chléb bez hnětení - recept

Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na pomoučené ploše těsto přeložíme jako obálku a necháme ještě 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 230 °C a necháme v ní nahřát nádobu s víkem. Těsto opatrně přemístíme do rozpáleného pekáče a zakryté pečeme 30 minut. Odkryjeme a dopečeme dohněda ještě 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce. 

Domácí chléb bez hnětení můžeme před upečením posypat kmínem nebo slunečnicovými semínky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-foccacia.jpg Přílohy

Domácí Focaccia

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší…

domaci-celozrnny-chleb.jpg Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

chlebova-polevka.jpg Přílohy

Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme…

bezlepkovy-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Obě mouky prosijeme a promícháme a nasypeme do pekárny. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého droždí a obojí zahrneme moukou. Přidáme zbylé ingredience a pekárnu…

Doporučené recepty

Domácí okurková limonáda

Nápoje: Domácí okurková limonáda

Okurky omyjeme a oloupeme. Pokud máme okurky ze zahrádky, které nejsou chemicky ošetřené, můžeme je použít i se…

Pomerančové smoothie s mangem

Nápoje: Pomerančové smoothie s mangem

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Mango zbavíme pecky a nakrájíme. Pomerančovou šťavu, mango, chia…

Dip ze sýru feta

Ostatní: Dip ze sýru feta

Fetu rozmačkáme s jogurtem. Zakápneme trochou olivového oleje a citronové šťávy. Přidáme nasekané lístky čerstvé…

Cuketová buchta

Dezerty: Cuketová buchta

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé…