Francouzská bageta
Ingredience
- hladká mouka - hrnek: 2 ks
- sušené droždí: 2 KL
- voda - hrnek: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- sůl: 1 KL
- cukr - špetka: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…
Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…
Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme na co nejmenší kousky, česnek…
Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…
Ve lžíci oleje necháme rozpustit trochu másla, na kterém krátce orestujeme brambory nakrájené na kostičky, nakrájenou jarní cibulku a mrkev. Zalijeme horkým vývarem, ochutíme solí a pepřem, přidáme stroužky…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Listové těsto vyválíme na tvar plechu, pomažeme ho rajčatovým pyré, na které nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, oloupeme a necháme vychladnout. Na pracovní desku nastrouháme…
Pudink uvaříme podle návodu na obalu v mléce a osladíme podle chuti. Ještě teplý pudink vyšleháme s tvarohem, v…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu al dente (na skus) a ihned propláchneme studenou vodou. Brokolici…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.