Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Květákový nákyp Hlavní jídla
06. 09. 2017

Květákový nákyp

Ingredience
- +
  • květák: 300 g
  • tvrdý sýr: 150 g
  • šunka: 100 g
  • vejce: 2 ks
  • mléko: 200 ml
  • mouka: 1 PL
  • česnek- stroužky: 1 ks
  • máslo: {1 PL}
  • sůl
  • pepř
  • bylinky
  • tuk na vymazání pekáče
  • strouhanka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Květákový nákyp – recept

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a ve vroucí vodě povaříme. Poté jej pokrájíme na menší kusy a necháme okapat. Smícháme mléko s moukou, žloutky, šunkou, polovinou nastrouhaného sýru, prolisovaným česnekem a posolíme. Vše důkladně rozšleháme a vmícháme nakrájený květák. Do této směsi přidáme tuhý sníh z bílků.

Pekáč vymažeme tukem a naplníme směsí. Na květákový nákyp rozložíme velmi tenké plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Poté posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, strouhankou a dopečeme dozlatova.

Květákový nákyp můžeme podávat buď samostatně, nebo s bramborem či zeleninou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kvetakova-polevka-pro-deti.jpg Hlavní jídla

Květáková polévka pro děti

Mrkev a pastinák oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Zeleninu vložíme do hrnce, přidáme libeček (nebo jiné koření vhodné pro děti), zalijeme vývarem a vaříme doměkka…

obedovy-kvetakovy-salat.jpg Hlavní jídla

Obědový květákový salát

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, papriku zbavenou jádřinců na menší kousky, petrželku…

kvetakova-pomazanka-na-zpusob-hummusu.jpg Hlavní jídla

Květáková pomazánka na způsob hummusu

Květák rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Růžičky smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 190 °C asi 35 - 40 minut. Během…

polevka-z-peceneho-kvetaku.jpg Hlavní jídla

Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém pečicím papírem ho upečeme v troubě na 190 °C asi 30 minut.  Na troše oleje necháme zpěnit…

Doporučené recepty

Pečená makrela

Hlavní jídla: Pečená makrela

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných…

Pomazánka ze surumi tyčinek

Pomazánky: Pomazánka ze surumi tyčinek

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Surumi tyčinky také nakrájíme na malé kousky a smícháme s cibulí, sýrem a…

Krémová cizrnová polévka

Polévky: Krémová cizrnová polévka

Cizrnu namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. V hrnci na troše oleje necháme…