Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z pečeného masa Pomazánky
18. 08. 2017

Pomazánka z pečeného masa

Ingredience
- +
  • pečené kuřecí maso: 120
  • česnek - stroužky: 1 ks  
  • vejce natvrdo: 1 ks  
  • cibule: 1 ks 
  • máslo: 1 PL  
  • dijonská hořčice: 1 KL  
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pomazánka z pečeného masa – recept

Upečené maso umeleme společně s cibulí a přidáme utřený česnek. Vše osolíme, přimícháme hořčici, rozměklé máslo a nakrájené uvařené vejce. Vzniklou směs pomocí mixéru vyšleháme do pěny.

Pomazánka z pečeného masa je výborná ve chvíli, kdy potřebujeme zužitkovat zbytky upečeného masa. Kromě kůřecího můžeme použít maso vepřové, ale také uzené, bůček nebo vařené hovězí maso z vývaru. Experimentovat můžeme také s přidáváním zeleniny, jakou je například celer, mrkev nebo petržel (uvařená zelenina z polévky).

Pomazánka z pečeného masa se podává s pečivem, dozdobit si ji můžeme pažitkou nebo kyselou okurkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

spagety-s-omackou-z-pecenych-paprik.jpg Pomazánky

Špagety s omáčkou z pečených paprik

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Papriky s rajčaty očistíme a dáme asi na 30 minut do trouby. Poté je zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme asi 10 minut. Z paprik…

filet-ze-pstruha-na-masle.jpg Pomazánky

Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha na něm opečeme. Kůže by měla…

mlete-maso-s-testovinami.jpg Pomazánky

Mleté maso s těstovinami

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme hovězí mleté maso, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přihodíme do pánve nastrouhanou mrkev.…

Doporučené recepty

Silný hovězí vývar z kostí

Polévky: Silný hovězí vývar z kostí

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a…

Mrkvová pomazánka

Pomazánky: Mrkvová pomazánka

Mrkev nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Mrkev osolíme a opepříme a…