Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: alkohol, pro děti, ryby, gril, luštěniny, sladké

Rybí závitky se slaninou Recepty

Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut odpočinout v lednici. Každý kousek osušíme, obalíme v plátku slaniny a napíchneme na špejli. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty, až je slanina křupavá a ryba propečená…

Ančovičky smažené Recepty

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Briošky Recepty

Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…

Žemlovka s jablky Recepty

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…

Bliny neboli ruské lívance Recepty

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout.…

Pljeskavica Recepty

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Enchiladas Recepty

Enchiladas

Najemno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájené maso a opečeme. Horkou vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Fazole s kukuřicí necháme v sítu okapat. Nakrájíme zelené olivy a vše přidáme ke kuřecímu masu. Osolíme, opepříme,…

Zavináče Recepty

Zavináče

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu. Ingredience 2. nálevu smícháme a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev,…

Rybí krokety Recepty

Rybí krokety

Na masovém strojku umeleme rybí filety. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, muškátový oříšek a zahustíme trochou mouky. Z připravené směsi vypracujeme rukou krokety, obalíme je ve vajíčku a strouhance. Smažíme v oleji dozlatova. Rybí krokety můžeme podávat s kouskem citronu nebo limetky.

Tip na recept

Thajský salát

Thajský salát

Chilli papričku namočíme na 5 minut do horké vody. Oloupaný česnek rozdrtíme v hmoždíři s chilli. Nastrouháme papáju (kedlubnu) a mrkev, přidáme fazolové lusky, nakrájené rajče, limetkovou šťávu, rybí omáčku a…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Zeleninový vývar

Polévky: Zeleninový vývar

Zeleninu očistíme, nakrájíme na hrubší kousky, zalijeme vodou a na mírném ohni zeleninový vývar vaříme minimálně…

Dršťková polévka

Polévky: Dršťková polévka

Dršťky důkladně propereme vodou, nakrájíme a dáme do vody, kterou přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a…

Pikantní vepřové nudličky

Hlavní jídla: Pikantní vepřové nudličky

Maso, papriku, cuketu, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. Vepřové nudličky obalíme v…