Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: parní hrnec, hravé vaření, těstoviny, sladké

Briošky Recepty

Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…

Žemlovka s jablky Recepty

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…

Bliny neboli ruské lívance Recepty

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout.…

Párky v listovém těstě - hadi Recepty

Párky v listovém těstě - hadi

Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a přimáčkneme k těstu, aby nám později vznikla hlava hada. Tento konec ještě nařízneme, aby vznikla otevřená "pusa". Místo očí můžeme použít celý pepř nebo kmín. Proužky listového těsta…

Batátoví smajlíci Recepty

Batátoví smajlíci

Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí vykrajovátek na cukroví vykrájíme očička, nos a pusu. Plátky rozmístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a to samé uděláme z druhé strany. Přidáme…

Jablkové růžičky Recepty

Jablkové růžičky

Jablka podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky ihned ponoříme do vody s citrónovou šťávou, přivedeme k varu a povaříme 1 minutu. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.    Listové těsto nakrájíme na proužky asi 5 x 20 cm a potřeme tenkou vrstvou meruňkového…

Višňová polévka Recepty

Višňová polévka

Višně zbavíme pecek, zalijeme studenou vodou, přidáme hřebíček, skořici, nastrouhanou kůru z citronu, přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 20 minut. Přidáme smetanu a necháme ještě 2 minuty povařit. Smetana by měla mít pokojovou teplotu, příliš studená by se v polévce srazila. Višňovou…

Polévka ramen z kuřecího masa Recepty

Polévka ramen z kuřecího masa

Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké nudličky, houby na proužky, jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno a vývar ohřejeme.  V hrnci na oleji orestujeme pórek, přidáme mrkev, zázvor, česnek a společně orestujeme asi 1 minutu, až se česnek a zázvor rozvoní.…

Krůtí polévka pro děti Recepty

Krůtí polévka pro děti

Krůtí krk, polovinu mrkve, koření a snítku tymiánu vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme při mírné teplotě vařit 2 hodiny. Pro malé děti polévku nesolíme, pro větší můžeme přidat špetku. Vývar scedíme, maso z krků můžeme obrat a vrátit do vývaru. Krůtí prsa…

Doporučené recepty

Plněné ravioly

Přílohy: Plněné ravioly

Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, vlažnou vodu a vymícháme do tuhého těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme ½…

Chobotnicový salát

Saláty: Chobotnicový salát

Očištěnou chobotnici nakrájíme na menší kousky a uvaříme asi v 500 ml osolené vody smíchané s vinným octem.…

Pampeliškový med

Ostatní: Pampeliškový med

Pampeliškové květy důkladně propereme pod tekoucí vodou. Vložíme do většího hrnce s 1 litrem vody a citronem…

Vínové vánoční cukroví

Vánoční cukroví: Vínové vánoční cukroví

Ze surovin si vypracujeme hladké lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně 1 hodinu…