Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: parní hrnec, rychlovky, dietní, gril, sladké

Ančovičky smažené Recepty

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Plněné portobello žampiony Recepty

Plněné portobello žampiony

Z očištěných žampionů odstraníme nožičky. Nastrouháme sýr, nakrájíme na kostičky šunku i s nožkami žampionů. Spaříme špenát, lehce z něj vymačkáme vodu a vše smícháme dohromady. Kloboučky žampionů nasolíme a naplníme směsí. Dáme do pekáče a pečeme při 180 °C. Po deseti minutách pečení každý…

Briošky Recepty

Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…

Žemlovka s jablky Recepty

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…

Bliny neboli ruské lívance Recepty

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout.…

Pljeskavica Recepty

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Doporučené recepty

Polévka z bílých fazolí

Polévky: Polévka z bílých fazolí

Fazole necháme namočené přes noc a propláchneme. Uzené maso, cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek…

Lotrinský koláč

Hlavní jídla: Lotrinský koláč

Vypracujeme těsto z hladké mouky, vejce, mléka a soli. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do ledničky.…

Plněná vejce s avokádem

Předkrmy a chuťovky: Plněná vejce s avokádem

Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku, nakrájíme nadrobno a ihned smícháme s limetkovou šťávou, která…

Smažený patizon

Hlavní jídla: Smažený patizon

Patizon oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky patizonu osolíme a necháme je odležet, aby pustily vodu.…