Bazalková omáčka
Ingredience
- svazek čerstvé bazalky
- smetana: 250 ml
- olej: 30 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme omytou, nadrobno nasekanou bazalku. Bazalku také můžeme rozdrtit v hmoždíři. Vše promícháme a přivedeme k varu a krátce provaříme. Bazalková omáčka se podává například s těstovinami, které uvařené přidáme na pánev a prohřejeme s omáčkou.
Tip: Bazalková omáčka bude výborně chutnat také s nasekanými či najemno namletými vlašskými ořechy, které osmahneme na oleji společně s česnekem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.