Cuketový nákyp
Ingredience
- mladá cuketa: 600 g
- šunka: 200 g
- tvrdý sýr: 100 g
- cibule: 1 ks
- vejce: 3 ks
- česnek - stroužky: 3 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- hladká mouka: 2 PL
- máslo
- koření (sůl, pepř, kmín, majoránka, bylinky dle chuti)
- tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cuketový nákyp – recept
Cuketu dobře omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli a šunku nakrájíme najemno, a sýr nastrouháme. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, vejce, prolisovaný česnek, olej a koření podle chuti. Dobře zamícháme a vytvoříme těsto.
Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme jej těstem. Povrch poklademe tenkými plátky másla. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a cuketový nákyp pečeme přibližně 45 minut dozlatova.
Cuketový nákyp můžeme podávat samostatně, nebo i jako přílohu k masu. Je výborný i studený.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.