Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krůtí guláš Hlavní jídla
31. 10. 2017

Krůtí guláš

Ingredience
- +
  • krůtí maso: 400 g
  • cibule: 1 ks
  • drůbeží vývar: 500 ml
  • sádlo: 1 PL
  • rajčata: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • mletá paprika (napůl sladká a pálivá)
  • majoránka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Krůtí guláš – recept

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu restovat na tuku ve větším hrnci. Necháme ji opéct až téměř dohněda. Mezitím nakrájíme krůtí maso na menší kostky. Maso přidáme k cibuli, lehce osolíme (podle toho, jak moc slaný máme vývar), přidáme mletou papriku, kmín a pepř. Zalijeme horkým vývarem a společně dusíme, dokud maso nezměkne.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a necháme rozvařit v guláši. Můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dosolíme dle chuti. Společně ještě chvíli provaříme. 

Krůtí guláš bude skvěle chutnat s těstovinami nebo rýží. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-gulas.jpg Hlavní jídla

Kuřecí guláš

Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…

veprovy-gulas-z-plecka.jpg Hlavní jídla

Vepřový guláš z plecka

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…

gulas-z-kurecich-srdicek.jpg Hlavní jídla

Guláš z kuřecích srdíček

Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…

gulasova-polevka-s-parkem.jpg Hlavní jídla

Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.  V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…

gulasova-polevka-z-mleteho-masa.jpg Hlavní jídla

Gulášová polévka z mletého masa

Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce…

Doporučené recepty

Vločková polévka

Polévky: Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé…

Čokoládový fondant

Dezerty: Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky…

Květáková polévka s kari

Polévky: Květáková polévka s kari

Květák rozebereme na růžičky, smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a na plechu vyloženém pečicím…

Grilovaná hruška

Dezerty: Grilovaná hruška

Hrušky oloupeme, podélně překrojíme napůl a můžeme odstranit jadérka. Med rozmícháme v citronové a pomerančové…