Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Podmáslový chléb z domácí pekárny Přílohy
18. 10. 2017

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • podmáslí: 300 ml
  • mléko: 180 ml
  • pšeničná chlebová mouka: 350 g
  • chlebová žitná mouk: 150 g
  • otruby: 1 PL
  • olivový olej: 2 PL
  • jablečný ocet: 1 PL
  • cukr krupice: 1 KL
  • drcený kmín: 2 KL
  • sůl: 2 KL
  • sušené droždí: 1.5 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Podmáslový chléb z domácí pekárny - recept

Do pekárny nalijeme podmáslí, mléko, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme prosátou mouku, otruby a kmín. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého cukr, do třetího droždí a vše zahrneme moukou. Podmáslový chléb pečeme na základní program (Basic nebo Klasik), 750 g a tmavou kůrku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-foccacia.jpg Přílohy

Domácí Focaccia

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší…

domaci-celozrnny-chleb.jpg Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

chlebova-polevka.jpg Přílohy

Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme…

bezlepkovy-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Obě mouky prosijeme a promícháme a nasypeme do pekárny. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého droždí a obojí zahrneme moukou. Přidáme zbylé ingredience a pekárnu…

Doporučené recepty

Čočka na kyselo

Přílohy: Čočka na kyselo

Čočku přebereme, propláchneme a necháme ve studené vodě namočenou do dalšího dne. Vodu slijeme a vaříme v nové,…

Pórková polévka s bramborem

Polévky: Pórková polévka s bramborem

Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo, na které podusíme nakrájenou cibuli do změknutí. Přidáme nasekaný česnek…

Kynuté palačinky

Hlavní jídla: Kynuté palačinky

Trochu vlažného mléka promícháme s cukrem a přidáme nadrobené čerstvé droždí. Vložíme na teplé místo a necháme…

Malinový koláč

Dezerty: Malinový koláč

Ze změklého másla a mouky vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a dáme do kulaté formy. Smícháme zakysanou…