Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Skotské vejce Hlavní jídla
17. 08. 2017

Skotské vejce

Ingredience
- +
  • mleté maso (směs hovězí a vepřové): 200 g
  • vejce: 3 ks
  • sůl 
  • pepř 
  • petrželka 
  • olej
  • strouhanka 
  • hladká mouka 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Skotské vejce – recept

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě po dobu 7 minut. Poté schladíme a oloupeme. Vajíčka obalíme v hladké mouce, dále v masové směsi a nakonec ve strouhance. Do hrnce nalijeme větší množství oleje a smažíme dozlatova. Skotská vejce se podávají rozkrojená doplněná oblíbenou omáčkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

spagety-s-omackou-z-pecenych-paprik.jpg Hlavní jídla

Špagety s omáčkou z pečených paprik

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Papriky s rajčaty očistíme a dáme asi na 30 minut do trouby. Poté je zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme asi 10 minut. Z paprik…

filet-ze-pstruha-na-masle.jpg Hlavní jídla

Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha na něm opečeme. Kůže by měla…

mlete-maso-s-testovinami.jpg Hlavní jídla

Mleté maso s těstovinami

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme hovězí mleté maso, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přihodíme do pánve nastrouhanou mrkev.…

Doporučené recepty

Jáhlový nákyp

Hlavní jídla: Jáhlový nákyp

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme…

Bramborové pusinky

Přílohy: Bramborové pusinky

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut…

Lososová polévka

Polévky: Lososová polévka

Nejdříve si očistíme, oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli, mrkev a brambory. V hrnci rozehřejeme máslo a…

Malinová marmeláda

Ostatní: Malinová marmeláda

Maliny důkladně propláchneme a dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s želírovacím…