Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 2465x

Skotské vejce

Ingredience
- +
  • mleté maso (směs hovězí a vepřové): 200 g
  • vejce: 3 ks
  • sůl 
  • pepř 
  • petrželka 
  • olej
  • strouhanka 
  • hladká mouka 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Skotské vejce - recept

Skotské vejce – recept

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě po dobu 7 minut. Poté schladíme a oloupeme. Vajíčka obalíme v hladké mouce, dále v masové směsi a nakonec ve strouhance. Do hrnce nalijeme větší množství oleje a smažíme dozlatova. Skotská vejce se podávají rozkrojená doplněná oblíbenou omáčkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Mexická pánev s mletým masem

Hlavní jídla: Mexická pánev s mletým masem

Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté…

Srnčí ragú na víně

Hlavní jídla: Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou…

Celerová pomazánka ze syrového celeru

Pomazánky: Celerová pomazánka ze syrového celeru

Celer nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s citrónovou šťávou, aby nezhnědl. Přidáme smetanový sýr,…

Jelení ragú

Hlavní jídla: Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli…