Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pljeskavica Hlavní jídla

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Enchiladas Hlavní jídla

Enchiladas

Najemno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájené maso a opečeme. Horkou vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Fazole s kukuřicí necháme v sítu okapat. Nakrájíme zelené olivy a vše přidáme ke kuřecímu masu. Osolíme, opepříme,…

Marinovaná kuřecí křidýlka Hlavní jídla

Marinovaná kuřecí křidýlka

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat. …

Krůtí hamburger Předkrmy a chuťovky

Krůtí hamburger

Polovinu cibule nakrájíme nakolečka, druhou polovinu nadrobno. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku chilli. Ze vzniklé směsi vytvoříme placičky velikosti dlaně a necháme odležet v lednici.  Rajčata nakrájíme na kolečka, housky překrojíme,…

Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou Předkrmy a chuťovky

Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou

Smícháme olej s kořením a necháme chvíli odležet, aby olej natáhl chuť. Sůl není na grilovaný hermelín třeba, protože sýr je dost slaný sám o sobě. Hermelín důkladně potřeme ochuceným olejem ze všech stran a zabalíme ho do alobalu. Necháme grilovat na rozpáleném grilu 7 minut z každé strany.  …

Sýr Halloumi s chřestem Hlavní jídla

Sýr Halloumi s chřestem

Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody použijeme 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci másla. Chřest vložíme do vody tak, aby špičky zůstaly nad hladinou a vařily se pouze v páře. Přišly bychom o jejich…

Lilkové jednohubky s nakládanými rajčaty Předkrmy a chuťovky

Lilkové jednohubky s nakládanými rajčaty

Lilky nakrájíme na asi centimetrové plátky, z obou stran osolíme a necháme 20 minut "vypotit". Omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a z obou stran ugrilujeme dozlatova. Necháme vychladnout. Smícháme Lučinu, nadrobno nakrájená rajčata, pažitku, trochu soli a pepře. Na kraj plátku dáme lžičku…

Jednohubky s pršutem Předkrmy a chuťovky

Jednohubky s pršutem

Lučinu smícháme s nadrobno nasekanou bazalkou, podle chuti osolíme a opepříme. Cukety nakrájíme podélně na plátky široké asi půl centimetru. Každý plátek potřeme olejem z obou stran, ogrilujeme a necháme vychladnout. Na plátek cukety položíme plátek pršutu, ten potřeme ochucenou lučinou, zabalíme…

Doporučené recepty

Houbové karbanátky

Hlavní jídla: Houbové karbanátky

Sušené houby namočíme na 30 minut do mléka (použijeme 3/4 mléka), slijeme a podusíme na másle s nakrájenou cibulí.…

Domácí celozrnný chléb

Přílohy: Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto…

Polenta

Přílohy: Polenta

Základní recept na uvaření polenty je jednoduchý. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit, tak přisypeme polentu.…

Krémová cizrnová polévka

Polévky: Krémová cizrnová polévka

Cizrnu namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. V hrnci na troše oleje necháme…